DISTRIBUIȚI
rfi

Preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi vineri pe şefa guvernului britanic Theresa May la Fortul Brégançon (sudul Franţei), reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii Franceze, a anunţat marţi Palatul Elysee, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

După o întâlnire de lucru, Theresa May şi soţul ei Philip vor fi invitaţi la o cină privată de către cuplul Macron la această reşedinţă unde Emmanuel Macron îşi va petrece vacanţa de vară.


Citește și : Iranul nu îl consideră pe Tump un partener de încredere în negocieri (Abdolreza Rahmani Fazli)

Palatul Elysee nu a oferit nicio agendă a discuţiilor, însă mai devreme marţi ministrul de externe britanic Jeremy Hunt s-a întâlnit cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian la Paris pentru a discuta despre Brexit.

Într-un interviu pentru cotidianul Evening Standard, şeful diplomaţiei britanice Jeremy Hunt le-a cerut marţi Franţei şi Germaniei să facă lobby pe lângă negociatorii Uniunii Europene pentru ca tratativele privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar să se încheie cu rezultate rezonabile şi a avertizat că inclusiv Europa ar avea de suferit dacă ‘Brexit-ul nu decurge bine’.

Citește și : Trump afirmă că eventualele „contacte” cu Rusia în campania electorală nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic

„Franţa şi Germania trebuie să trimită un semnal puternic Comisiei Europene că trebuie să negociem un rezultat pragmatic şi rezonabil care protejează locurile de muncă pe ambele maluri al Canalului Mânecii, întrucât pentru fiecare loc de muncă pierdut în Regatul Unit, se vor pierde locuri de muncă şi în Europa dacă Brexit-ul nu decurge bine”, a declarat Hunt.