DISTRIBUIȚI
premiumtimesng.com

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acceptat invitaţia de a merge în vizită în Rusia şi ar putea participa la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, care va avea loc în mai, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenţia RIA Novosti, relatează Reuters, potrivit agerpres.

La începutul lunii octombrie, Kremlinul a anunţat că ţine legătura cu guvernul Franţei în privinţa unei posibile vizite în Rusia, anul viitor, a preşedintelui francez Emmanuel Macron.


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat atunci că ‘participarea părţii franceze (la forum) este în interesul Moscovei. Din câte ştiţi, Franţa este un partener foarte important al Federaţiei Ruse’, a adăugat el.

Citeşte şi: Dezvăluirile legate de Kevin Spacey ÎNCHID ‘House of Cards’

Potrivit lui Peskov, prima întrevedere dintre Putin şi Macron, care a avut loc la Palatul Versailles în luna mai, a fost caracterizată printr-un ‘impuls foarte pozitiv’.

Într-un interviu publicat la începutul lui septembrie în Le Point, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a revendicat „un discurs de adevăr şi pragmatism” în faţa omologilor săi străini, cum este şi Vladimir Putin, afirmând că abordează toate subiectele, inclusiv cele „care deranjează”.

Referindu-se la un „diferend absolut” cu preşedintele rus Vladimir Putin în problema Ucrainei, Emmanuel Macron a subliniat că „Franţa nu îi va face nicio favoare”. El a adăugat că, totuşi, cele două ţări „au inaugurat un dialog între societăţile civile, dialogul de la Trianon, pe care îl vom pune în aplicare”.