DISTRIBUIȚI

Emiratele Arabe Unite au anunţat că vor începe din nou să acorde viză turiştilor din întreaga lume vaccinaţi complet împotriva covid-19, începând de luni, cu o lună înainte de deschiderea Expoziţiei universale 2020, eveniment amânat un an din cauza crizei sanitare, relatează AFP , scrie news.ro.

Această decizie vine în contextul uneo scăderi a ratei infectărilor în ţara din Golf, care a înregistrat mai puţin de 1000 de noi cazuri în mai multe zile consecutive pentru prima dată după câteva luni.


Citește și : Franţa a încheiat operaţiunile sale de evacuare din Afganistan

Redeschiderea porţilor pentru turişti a fost hotărâtă pentru creşterea economică a ţării.

Cei care doresc să meargă în Emiratele Arabe Unite trebuie să fie vaccinaţi complet cu unul dintre serurile aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi anume AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm sau Sinovac.

De asemenea, toţi pasagerii care ajung în Emirate cu viză de turist trebuie să facă un test PCR la aeroport.

În Emiratele Arabe Unite viaţa a revenit într-o mare măsură la normal, însă locuitorii încă trebuie să respecte reguli de distanţare socială şi să poarte mască în exterior şi în locurile publice.

Odată cu deschiderea Expoziţiei Universale, în octombrie, Dubai speră să primească numeroşi vizitatori, după un an şi jumătate marcat de criza sanitară.

Citește și : Aeroportul din Kabul continuă să fie sub control american (Pentagon)

Dubai s-a numărat primtre primele destinaţii turistice care şi-au deschis porţile pentru vizitatorii internaţionali în iulie 2020, în plină pandemie. Abu Dhabi a făcut acelaşi lucru în decembrie.

În total, ţara a înregistrat peste 715 cazuri de covid-19. Dintre cei infectaţi, peste 2.000 au murit.