DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au avertizat populaţia locală că ar putea să impună anumite restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva maladiei COVID-19, într-o perioadă în care acest stat, un important centru de afaceri şi turistic din regiunea Golfului Persic, doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare, informează Reuters, potrivit agerpres.

Emiratele Arabe Unite, o ţară cu 9 milioane de locuitori şi care a extins campania de vaccinare pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste 16 ani, a vaccinat deja aproximativ 65% din populaţia eligibilă, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Gestionarea Crizelor Emergente şi a Dezastrelor (NCEMA).


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

„Măsuri stricte sunt avute în vedere pentru a restricţiona deplasările persoanelor nevaccinate şi pentru a implementa măsuri preventive precum interzicerea accesului în anumite spaţii şi accesul la anumite servicii”, a declarat Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al NCEMA.

„Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate”, a adăugat el.

Această ţară din regiunea Golfului Persic a raportat marţi 1.903 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar bilanţul total a ajuns la 500.860 de infectări şi 1.559 de decese asociate COVID-19.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Emiratele Arabe Unite, unde măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare în spaţiile publice sunt obligatorii, este una dintre ţările cu cele mai rapide campanii de vaccinare din lume împotriva maladiei COVID-19.

Abu Dhabi oferă de acum rezidenţilor şi vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinul chinezesc produs de Sinopharm, au anunţat miercuri autorităţile sanitare locale.

Emiratul Dubai oferea deja populaţiei locale vaccinul Pfizer-BioNTech alături de cel realizat de compania AstraZeneca.