DISTRIBUIȚI
Martin Rickett/PA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi alte agenţii internaţionale de reglementare au reiterat vineri că administrarea mai multor doze booster de vaccin anti-COVID-19, „în perioadă scurtă de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”, relatează EFE, potrivit agerpres.  

Aceste agenţii cred, totuşi, că „este tot mai evidentă necesitatea” administrării dozelor booster pentru a extinde protecţia vaccinurilor împotriva COVID-19.


Citește și : Ucraina îl lasă în libertate pe Petro Poroşenko

Aceste idei fac parte dintr-un raport publicat vineri asupra concluziilor unei întâlniri desfăşurate săptămâna trecută între agenţiile de reglementare a medicamentelor în diferite regiuni, coprezidată de EMA şi de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA).

În acest document, agenţiile au făcut apel la „dezvoltarea unei strategii pe termen lung” privind tipurile de vaccin necesare pentru a gestiona pe viitor infecţia COVID-19.

„Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”, se arată în comunicat.

Citește și : Macron propune ‘o nouă ordine de securitate’ în Europa