DISTRIBUIȚI

Elveţia a ridicat vineri ultimele restricţii legate de COVID-19 la nivel naţional, ceea ce înseamnă că purtarea măştii nu mai este obligatorie în mijloacele de transport public şi în instituţiile sanitare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Aplicaţia de depistare a contacţilor a fost, de asemenea, dezactivată.


Citeşte şi: Ruşii au plecat cu ostatici de la Cernobîl – Black News

Persoanele care sunt infectate cu coronavirus nu mai trebuie să se autoizoleze. Cu toate acestea, autorităţile elveţiene au făcut apel la cetăţeni să rămână acasă dacă prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID.

Guvernul a justificat ridicarea restricţiilor săptămâna aceasta, spunând că există un nivel ridicat de imunitate a populaţiei şi o situaţie stabilă în unităţile de terapie intensivă din spitale.

Incidenţa pe şapte zile este mai mică de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori în jumătate din cele 26 de cantoane ale ţării.

Majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 fuseseră deja ridicate la mijlocul lunii februarie în Elveţia. De atunci, dovada vaccinării şi purtarea măştilor nu a mai fost necesară în magazine, restaurante şi instituţiile culturale.

Citeşte şi: Preşedinta Parlamentului European a plecat la Kiev – Black News

Guvernul a afirmat însă că vrea să menţină „vigilenţa sporită” până în primăvara anului 2023: structurile existente pentru testare, vaccinare şi depistarea infectărilor pot fi activate rapid dacă este necesar.

În plus, cantoanele pot impune în mod independent măsuri mai stricte anti-COVID.