DISTRIBUIȚI
Daily Express

Elveţia a amânat planurile pentru a relaxa restricţiile impuse din caza pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri guvernul, citând un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus şi progrese insuficiente în ceea ce priveşte vaccinările, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Elveţia intenţionase iniţial să permită evenimente în aer liber precum meciuri de fotbal şi concerte cu un public de până la 150 de persoane, începând de luni, dar a optat pentru o abordare mai prudentă în contextul în care Franţa şi Germania au impus, de asemenea, restricţii.


Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni

”Riscul unei creşteri necontrolate a numărului de cazuri este în prezent prea mare pentru alte deschideri, după ce numărul de infecţii a crescut din nou de la sfârşitul lunii februarie”, a declarat vineri guvernul elveţian.

”În plus, prea puţini oameni au fost vaccinaţi pentru preveni o creştere accentuată a spitalizărilor”, a adăugat sursa citată.

Numărul de cazuri de coronavirus în Elveţia şi Liechtenstein a crescut în ultimele zile, ajungând joi la 1.750, cu mult peste media de 1.285 cazuri înregistrate în şapte zile.

Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni