DISTRIBUIȚI
Daily Express

Elveţia, ţară cu aproximativ 8,6 milioane de locuitori, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul epidemiei, potrivit guvernului, ai cărui experţi consideră situaţia actuală mai degrabă încurajatoare, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Ultimul bilanţ zilnic publicat de Oficiul Federal de Sănătate Publică (OFSP) a raportat 664.332 de infectări cu coronavirus şi 10.012 de decese în Elveţia.


Citește și : OMS vrea mai puţin sodiu în alimentaţie

Indicatori diverşi – numărul de cazuri, spitalizări, ocuparea unităţilor de terapie intensivă, decese – sugerează că în Elveţia epidemia este în prezent „stabilă, chiar în uşoară scădere”, a declarat grupul de experţi COVID al guvernului, într-un raport publicat miercuri.

„Avem motive întemeiate să fim optimişti”, a declarat Patrick Mathys, şeful secţiei de Gestionare a crizei şi de colaborare internaţională a Oficiului Federal de Sănătate Publică (OFSP), într-o conferinţă de presă, a informat agenţia de presă elveţiană ATS.

Citește și : Talibanii şi guvernul afgan acuză jurnaliştii de presupusă propagandă

Rata de reproducere a virusului a coborât sub 1 în ultimele zile (0,93), astfel încât numărul de noi cazuri zilnice continuă să scadă.

Totodată, procesul de vaccinare progresează conform planificării. Până în prezent, aproape 950.000 de persoane au fost complet vaccinate (adică aproximativ 11% din populaţia totală), cu unul dintre cele două vaccinuri aprobate de Elveţia – Pfizer/BioNTech şi Moderna.