DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk smiles at the E3 gaming convention in Los Angeles, California, U.S., June 13, 2019. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Elon Musk a fost găsit nevinovat privind acuzațiile de fraudă care i s-au adus după ce a trimis un mesaj despre Tesla , informează mediafax.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a fost exonerat de orice acuzație pentru un tweet în care a spus că are „finanțarea asigurată” pentru a privatiza producătorul de automobile electrice.


Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

Musk s-a confruntat cu un proces colectiv intentat în numele acționarilor Tesla care au susținut că au fost induși în eroarede postările sale din august 2018. Achiziția propusă de 72 de miliarde de dolari nu s-a materializat niciodată.

Dacă juriul din San Francisco l-ar fi găsit vinovat pe Musk, acesta ar fi putut fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari. Cei nouă jurați au avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a ajunge la un verdict vineri după-amiază.

Elon Musk a solicitat ca procesul să fie mutat în Texas, unde se află sediul Tesla, argumentând că nu ar avea parte de un proces corect în San Francisco. Pe Twitter, platforma de socializare pe care a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut, el a scris: „Slavă Domnului, înțelepciunea poporului a prevalat! Apreciez profund faptul că juriul a constatat în unanimitate nevinovăția în cazul Tesla”.

Elementul central al procesului a fost tweet-ul lui Musk din 7 august 2018: „Mă gândesc să iau Tesla în proprietate privată la 420 de dolari. Finanțare asigurată”. Reclamanții au susținut că Musk a mințit atunci când a postat pe Twitter, mai târziu în cursul zilei, că „sprijinul investitorilor este confirmat”.

Prețul acțiunilor a crescut după aceste tweet-uri, dar a scăzut din nou în câteva zile, pe măsură ce a devenit clar că afacerea nu va fi finalizată. Pierderile investitorilor au fost calculate la 12 miliarde de dolari, potrivit unui economist angajat de acționari.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) l-a dat în judecată pe Musk din cauza tweet-urilor sale, acuzându-l că i-a mințit pe investitori. Musk a fost de acord să se retragă din funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla și a ajuns la o înțelegere pentru 20 de milioane de dolari.

În timpul procesului de trei săptămâni, Musk a susținut că a crezut că a avut un angajament verbal din partea fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite pentru tranzacție.