DISTRIBUIȚI

Elon Musk spune că, dacă va încheia tranzacția cu Twitter, îi va permite lui Donald Trump să revină pe rețeaua de socializare, ridicând astfel restricțiile impuse fostului președinte, informează mediafax.

„Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump, cred că a fost o greșeală, pentru că a îndepărtat o mare parte a țării și nu a dus la rezultatul scontat, adică diminuirea vocii lui Donald Trump”, a declarat Musk la o conferință organizată marți de Financial Times, anunță New York Times.


Citește și : Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

Donald Trump a fost suspendat de pe Twitter după asaltul de la Capitoliu al susţinătorilor săi din 6 ianuarie 2021, în urma victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Twitter a evocat atunci un risc de „noi incitări la violenţă”.

Musk a numit decizia „greșită din punct de vedere moral și de-a dreptul stupidă”, deoarece „interdicțiile permanente doar subminează în mod fundamental încrederea în Twitter”.

Musk este în curs de finalizare a unei oferte de preluare a Twitter, care a acceptat luna trecută oferta sa de 44 de miliarde de dolari. Achiziția ar trebui să se încheie în următoarele trei până la șase luni.

Citește și : Circa 100 de civili sunt captivi în oţelăria Azovstal din Mariupol

Până acum, el a evitat să precizeze public cum va gestiona restricțiile impuse lui Trump, dar și-a declat în mod repetat intenția de a extinde libertatea de exprimare pe platformă.

La rândul său, Trump a declarat într-un interviu acordat Fox News la sfârșitul lunii aprilie că nu va reveni pe platformă, chiar dacă Musk îi va ridica interdicția.