DISTRIBUIȚI
LA Times

Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranșe de opțiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remunerație record, după ce valoarea acțiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni, anunță Reuters, scrie mediafax.

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 9%, până la un nivel record și mai au nevoie de o creștere de 6% pentru ca valoarea de piață a companiei să atingă 100 de miliarde de dolari și să rămână la această valoare o perioadă, pentru ca Musk să primească primele 12 tranșe de opțiuni.


Citește și : Boris Johnson îi îndeamnă pe criticii Huawei să propună alternative

Pentru ca Musk să primească tranșele ulterioare, în condițiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piață a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câștigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piață a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri și profit.

O plată completă pentru Musk ar depăși orice altă plată care a fost acordată anterior șefilor de companii din SUA, potrivit Institutional Shareholder Services, un consultant care a recomandat investitorilor să respingă acordul cu Musk la momentul negocierii.

Musk nu primește salariu sau bonusuri, ci doar opțiuni care se bazează pe valaorea de piață a Tesla și o serie de repere pentru creșterea companiei.

Citește și : Barnier avertizează cu privire la ‘consecinţe concrete’ post-Brexit pentru cetăţenii europeni şi britanici

Potențiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiți de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică inițială a companiei. În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obținut acțiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziționarea de către Disney de active de film și televiziune de la Twenty-First Century Fox.