DISTRIBUIȚI
Elmar Brok, Europaabgeordneter der CDU für Ostwestfalen-Lippe, spricht am 06.12.2016 beim 29. Bundesparteitag der CDU in Essen (Nordrhein-Westfalen). Foto: Kay Nietfeld/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++ | Verwendung weltweit

Eurodeputatul german Elmar Brok a declarat marți că susține ideea organizării unui nou referendum pe tema retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, sugerând că acesta ar putea evita un Brexit „dur”, relatează site-ul Politico.eu, potrivit mediafax.

„Dacă nu va exista niciun acord privind retragerea din Blocul comunitar până la data de 29 martie 2019, va exista un Brexit dur. Un referendum organizat în luna decembrie sau ianurie, prin care alegătorii să decidă retragerea Marii Britanii din UE, ar putea evita acest lucru”, a declarat Brok.


Citeşte şi: Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică

Cu toate acestea, Brok susține că este împotriva propunerii unor politicieni britanici de a permite cetățenilor să voteze înțelegerea finală între premierul Theresa May și Bruxelles.

Eurodeputatul german a criticat, de asemenea, comportamentul Uniunii Europene înainte de organizarea referendumului pe tema Brexit, sugerând că politicienii europeni ar fi trebuit să joace un rol mult mai important în această dezbatere.

Vezi şi: De-abia ieşite pe poarta arestului, fetele de la Pussy Riot au fost băgate iar în dubă – VIDEO

„Da, este o greșeală că am urma dorința premierului David Cameron și nu ne-am implicat în campanie înainte de vot. Ar fi trebuit să avem o poziție mult mai fermă în fața mincinilor spuse de susținătorii Brexit”, a adăugat Brok.

Guvernul Theresa May a reiterat, luni după-amiază, că se opune organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană, după ce lordul Mandelson, un politician laburist, a cerut organizarea unui nou plebiscit privind Brexit, în contextul unui sondaj de opinie care arată că jumătate dintre britanici doresc acest lucru.