DISTRIBUIȚI
independent.co.uk

Elijah Cummings, un ales democrat din Congresul american care juca un rol crucial în ancheta ce urmăreşte destituirea preşedintelui Donald Trump, a murit joi la vârsta de 68 de ani, conform mass-media americane, relatează AFP, potrivit agerpres.

Membru în Camera Reprezentanţilor din partea statului Maryland, el a murit la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore „din cauza unor complicaţii legate de probleme de sănătate vechi”, conform unui comunicat al biroului său de presă, citat de mass-media.


Citește și: Locuitorii din California vor fi anunțați ÎNAINTE de cutremur

Preşedinte al unei puternice comisii din Camera Reprezentanţilor, el a jucat un rol crucial în ancheta asupra preşedintelui american, pe care democraţii vor să îl demită pentru că ar fi cerut Ucrainei investigarea candidatului democrat la Casa Albă Joe Biden, fost vicepreşedinte american.

În iulie, preşedintele Trump a descris oraşul Baltimore ca „un bazar infestat de şobolani şi rozătoare”, acuzându-l pe Cummings, un afroamerican care reprezenta din 1996 oraşul, cu o mare populaţie de culoare, în Congres.

Citește și: Trump îi scrie lui Erdogan: ‘Nu fi nebun!’ Președintele american amenință că va DISTRUGE economia Turciei

Fără a-i răspunde direct preşedintelui, Cummings a spus atunci că oficialii ar trebui să se abţină de la „comentarii răuvoitoare şi incendiare” care nu fac decât să divizeze naţiunea.