DISTRIBUIȚI

Patru americani şi un kenyan au decedat după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit pe o insulă de pe lacul Turkana, situat într-un parc naţional din nord-vestul Kenyei, a anunţat luni poliţia locală, citată de Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Prăbuşirea elicopterului, condus de un pilot kenyan, a avut loc duminică în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT), cauza incidentului rămânând deocamdată necunoscută.


Citeşte şi: Tornadă ucigaşă în SUA. Cel puţin 23 de oameni au murit! – VIDEO

”Informaţiile disponibile indică faptul că două elicoptere au aterizat anterior la tabăra Labolo, dintre care unul a reuşit să părăsească zona în siguranţă”, a precizat poliţia naţională kenyană.

Poliţia nu a dezvăluit identitatea victimelor, precizând că întâi vor trebui anunţate familiile acestora.

Cel mai mare lac deşertic din lume, lacul Turkana a fost plasat de UNESCO, în iunie 2018, pe lista patrimoniului expus pericolelor, fiind ameninţat de un baraj hidroelectric şi de proiecte de irigaţie dezvoltate de vecinul său de la nord, Etiopia.

Citește și : Trump: Statele Unite nu vor deveni niciodată o țară socialistă

Supranumit ‘marea de jad’, lacul Turkana se întinde pe o lungime de 249 kilometri de la nord la sud de-a lungul văii Marelui Rift African, iar lăţimea sa maximă atinge 44 de kilometri.

În urmă cu mai puţin de o lună, cinci persoane, dintre care trei americani, au murit în urma prăbuşirii avionului cu care călătoreau, în vestul Kenyei.