DISTRIBUIȚI
Twitter

Un pilot de elicopter şi-a pierdut viaţa, joi, după ce aparatul de zbor în care se afla s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu de pădure în nordul Portugaliei, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri, citat de AFP, potrivit agerpres.

Victima aparţinea uneia dintre brigăzile Afocelca, corpul de pompieri privat care deserveşte industria de celuloză în timpul verii, şi care a intervenit la incendiu la solicitarea protecţiei civile, a precizat purtătorul de cuvânt.


Citeşte şi: Dorian a făcut până acum 30 de morţi în Bahamas

„Coada elicopterului a lovit o linie de înaltă tensiune”, a povestit un martor pentru postul de televiziune SIC Noticias.

Pilotul, în jur de 30 de ani, se afla singur la bordul aparatului în momentul producerii accidentului, potrivit presei locale.

Accidentul a avut loc la Sobrado, în regiunea Porto, unde 75 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru stingerea unui incendiu, potrivit protecţiei civile.

Citeşte şi: Fostul preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, a încetat din viaţă la 95 de ani

Portugalia se află până duminică în alertă maximă în ceea ce priveşte riscul de incendii, din cauza temperaturilor ridicate.

Joi după-amiază, aproape 3.000 de pompieri, ajutaţi de 23 de aeronave, au fost desfăşuraţi în mai multe zone din ţară afectate de incendii.