DISTRIBUIȚI
pambazuka.org

Elevii și șoferul unei școli care au fost răpiți într-un oraș din vestul statului Camerun au fost eliberați miercuri dimineață, însă directorul școlii și un profesor au rămas în continuare captivi, au anunțat autoritățile cameruneze, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Bărbați înarmați care au răpit luni mai mulți minori din orașul Bamenda, centrul coemercial al regiunii anglofone din Camerun, i-au eliberat la aproximativ 18 km de orașul Bafut, a anunțat armata.


Citește și : Trump speră să poată coopera cu oponenţii săi democrați în următorul Congres al SUA

Incidentul, în care 80 de elevi au fost râpiți, este unul fără precedent de la instaurarea crizei separatiste care se desfășoară de mult timp în țară, iar lipsa informațiilor oficiale au creat confuzie în acest caz.

Samuel Fonki, un ministru al Bisericii Presbitariene din Camerun care a negociat eliberarea celor 78 de copii, a declarat că nu a fost plătită nicio sumă de bani pentru răscumpărarea acestora, dar nu a oferit alte detalii legate de circumstanțele care au dus la eliberarea acestora.

Citește și : Donald Trump speră ca noul Congres să-i finanţeze construcţia zidului de la frontiera sudică cu Mexicul

Directorul și un profesor se află în continuare cu răpitorii. Haideți să ne rugăm în continuare”, a afirmat acesta, adăugând că unul dintre copii a reușit să fugă de unul singur.

Răpirea a avut loc intr-o regiune vorbitoare de limbă engleză unde forțele separatiste doresc formarea unui nou stat.