DISTRIBUIȚI
saharareporters.com

Un elefant care a ucis cinci săteni, fiind poreclit „Ben Laden”, după numele fostului lider Al-Qaida, Osama Ben Laden, a fost capturat după o vânătoare masivă în statul Assam (nord-estul Indiei), relatează AFP, potrivit agerpres.

Responsabili pentru protejarea faunei sălbatice au urmărit animalul zile întregi în pădure folosind drone şi elefanţi domestici.


Citește și: Un fost șef de stat negociază o întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski

„Am făcut ultimul pas astăzi … Două săgeţi” care conţineau tranchilizante au fost „trase de specialişti” pentru a captura elefantul mascul, a declarat un oficial indian.

Elefantul va fi mutat într-o pădure unde nu există în apropiere case ale sătenilor, a adăugat el.

Animalul a ucis cinci persoane, între care trei femei, când a pătruns timp de 24 de ore în districtul Goalpara, în luna octombrie.

Oficialii au dat asigurări că vor avea în vedere protejarea elefantului şi siguranţa persoanelor care locuiesc în apropierea zonelor forestiere atunci când vor decide unde să-l relocheze.

Aproape 2.300 de persoane au fost ucise de elefanţi în India în ultimii cinci ani, potrivit cifrelor oficiale publicate în iunie. Începând cu 2011, 700 de elefanţi au fost ucişi, adesea în accidente ca urmare a reducerii habitatului lor natural din cauza defrişărilor.

Citește și: Un submarin american dispărut în 1944, GĂSIT pe coasta niponă

Elefanţii migrează adesea în districtul Goalpara, unde întâlnirile cu oamenii se dovedesc uneori fatale.

Unii elefanţi au fost otrăviţi sau împuşcaţi de locuitori, în timp ce alţii au murit electrocutaţi după ce s-au lovit de bariere electrice sau în accidente, în timp ce traversau liniile de cale ferată.