DISTRIBUIȚI
Hurriyet Daily News

Egiptul a anunţat miercuri prelungirea cu două săptămâni a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, în vigoare din 25 martie, în cadrul eforturilor de a limita răspândirea noului coronavirus, relatează AFP, scrie agerpres.

„Comitetul de criză a recomandat … continuarea măsurilor luate anterior pentru încă două săptămâni, până pe 23 aprilie”, a declarat premierul egiptean Mostafa Madbouli, în cadrul unei conferinţe de presă la Cairo.


Citește și : Francezii vor avea la dispoziție o aplicație care îi va avertiza dacă au intrat în contact cu cineva infectat

Egiptul, cu o populaţie de circa 100 de milioane de locuitori, a raportat 1.450 de cazuri de coronavirus şi 94 de decese ca urmare a îmbolnăvirii cu COVID-19.

Printre alte măsuri luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului se numără închiderea cafenelelor şi a cluburilor de noapte, în timp ce restaurantele sunt obligate să funcţioneze numai prin serviciile de livrare.

Cei care încalcă măsurile se confruntă cu pedepse care merg de la amenzi – ce ajung până la 4.000 de lire egiptene (230 euro) – până la pedeapsa cu închisoarea.

Autorităţile egiptene au efectuat în ultimele săptămâni operaţiuni de dezinfecţie la siturile arheologice, muzee şi hoteluri.

Moscheile, bisericile, şcolile, universităţile au fost închise, iar traficul aerian internaţional a fost suspendat începând cu 19 martie.

Citește și : Politica antitrust: Comisia oferă orientări privind condiţiile în care se va permite cooperarea limitată între întreprinderi