DISTRIBUIȚI
wprost.pl

Egiptul organizează alegeri marţi şi miercuri pentru a doua cameră a parlamentului, reînfiinţată anul trecut, informează dpa, potrivit agerpres.

Consiliul Senatului, camera superioară a parlamentului, a fost repusă în funcţie ca parte a amendamentelor constituţionale adoptate în 2019.


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

Egiptul a avut Consiliul Shura, un alt nume pentru camera superioară, până în 2013 înainte de a fi dizolvată prin Constituţia din 2014.

Modificările constituţionale au permis de asemenea preşedintelui egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, care a preluat funcţia în 2014, să rămână mai mult la putere, posibil până în 2030.

Senatul va fi format din 300 de membri, dintre care două treimi aleşi prin vot public, iar restul de o treime numiţi de preşedinte.

Un vot a avut loc duminică şi luni pentru expatriaţii egipteni.

Rezultatele iniţiale ale votului vor fi anunţate pe 19 august, cu o a doua rundă programată pe 6-7 septembrie pentru expatriaţi şi 8-9 septembrie în Egipt.

Autoritatea Electorală Naţională a subliniat că măsuri anti-coronavirus stricte vor fi instituite în timpul votului pentru a preveni răspândirea virusului.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

Toate secţiile vor fi sterilizate înainte de începerea votului, iar alegătorii vor fi obligaţi să poarte măşti şi să respecte distanţarea fizică în timpul votării.

Adunările publice pentru campanie au fost interzise.

Lashin Ibrahim, şeful autorităţii electorale, a făcut apel la egipteni să participe masiv la vot.