DISTRIBUIȚI
Reuters

Egiptul a anunţat că va redeschide marţi punctul de trecere a frontierei de la Rafah cu Fâşia Gaza până la o nouă notificare, ca un gest de bunăvoinţă pentru a încuraja dialogul naţional palestinian, informează DPA, potrivit agerpres.

Liderii facţiunilor palestiniene au început luni un dialog intranaţional de două zile la Cairo pentru a discuta chestiuni politice şi tehnice legate de viitoarele alegeri generale din Palestina.


Citeşte şi: OMS avertizează împotriva unui exces de pesimism cu privire la vaccinul AstraZeneca

Walid al-Awad, membru al Biroului Politic al Partidului Poporului palestinian, a declarat reporterilor că Egiptul a decis să redeschidă trecerea de la Rafah până la o nouă notificare.

„Este un semn pozitiv mulţumită Egiptului”, a spus al-Awad, adăugând că „odată ce diviziunea internă se încheie, efectele sale vor dispărea”.

Citeşte şi: Consiliul Drepturilor Omului se reuneşte pentru criza din Myanmar

Al-Awad a adăugat că redeschiderea singurului punct de trecere cheie către lumea exterioară „este un semn pozitiv care este rezultatul dialogului naţional în curs şi un pas ce încurajează părţile să meargă mai departe pentru a pune capăt diviziunii interne”.