DISTRIBUIȚI
wprost.pl

Egiptul intenţionează să desfăşoare primele alegeri locale din ultimul deceniu în prima jumătate a anului viitor, a anunţat miercuri agenţia de presă de stat MENA, preluată de Reuters, conform agerpres.

Egiptul a rămas fără consilii locale din iunie 2011, când o instanţă le-a dizolvat după revolta populară ce a pus capăt guvernării de 30 de ani a lui Hosni Mubarak. De atunci, oficiali desemnaţi de guvern conduc afacerile locale fără supravegherea consiliilor.


Citește și : Erdogan, Putin şi Rohani vor o „încetare a focului durabilă” în Siria

Ultimele alegeri locale din 2008 au fost câştigate zdrobitor de Partidul Naţional Democrat, acum dizolvat, la putere în timpul lui Mubarak.

Alegeri locale erau programate pentru primul trimestru al anului trecut, potrivit anunţului premierului Sherif Ismail făcut în parlament în martie 2016, dar ele nu au avut loc. Parlamentul este de aşteptat acum să adopte o lege ce va permite ca alegerile locale să fie ţinute.

„Alegerile locale vor avea loc în prima jumătate a anului 2019 după adoptarea proiectului de lege a administraţiei locale de către parlament”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al parlamentului, Salah Hassaballah, potrivit MENA.

Susţinătorii preşedintelui recent reales Abdel Fattah al-Sisi sunt de aşteptat să obţină victoria în alegerile locale, aşa cum au făcut-o în alegerile parlamentare din 2015.

Sisi a câştigat un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale de săptămâna trecută cu 97% din voturi şi o participare de 41%, au arătat rezultatele oficiale difuzate luni.

Citește și : Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta cazul Skripal