DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia egipteană anchetează moartea ”în circumstanţe neelucidate” a unui episcop de religie coptă, al cărui corp neînsufleţit a fost găsit duminică în mănăstirea sa de la nord-vest de Cairo, a anunţat Biserica Coptă într-un comunicat, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, ancheta în curs are drept scop stabilirea cauzelor morţii episcopului, după ce ”corpul lui a fost găsit pe un culoar al mănăstirii cu răni la cap”.


Vezi şi: Tragedie aviatică în China. Un elicopter s-a prăbuşit la periferia Beijingului – VIDEO

Episcopul Epifanius (68 de ani) conducea Mănăstirea Sf. Macarie din Scete, în Wadi el-Natrun. El a venit la mănăstirea respectivă în 1984 şi a fost ales la conducerea ei în 2013.

Ca urmare a decesului său ”în circumstanţe neelucidate” (…), autorităţile au fost convocate şi o anchetă este în curs de desfăşurare”, potrivit unui comunicat al Bisericii Copte postat pe Facebook duminică seara.

Copţii, o minoritate creştină ce reprezintă circa 10 % din cei 97 de milioane de locuitori ai Egiptului, au fost vizaţi de atentate sângeroase comise de gruparea jihadistă Stat Islamic între 2016 şi 2017.

Citeşte şi: Un tren întreg a fost evacuat în Germania. Călătorii au găsit o substanţă necunoscută