DISTRIBUIȚI

Cincisprezece bărbaţi găsiţi vinovaţi de atacuri teroriste în Egipt împotriva unor poliţişti şi a unor militari au fost executaţi prin spânzurare marţi, au anunţat responsabili din cadrul poliţiei egiptene, transmite AFP.

Aceasta este cea mai importantă execuţie colectivă produsă în Egipt după spânzurarea a şase jihadişti în 2015, potrivit agerpres .


Execuţiile de marţi au avut loc în două închisori unde erau încarceraţi cei 15, condamnaţi la moarte de tribunale militare pentru atacuri comise în regiunea Sinai, unde este activă o insurecţie jihadistă.

Citește și : Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori rămâne internat la terapie intensivă

Ele intervin la o săptămână după un atac revendicat de gruparea Statul Islamic asupra unui aeroport militar din Sinai-Nord, în timpul vizitei în regiune a miniştrilor apărării şi de interne.

Tribunalele egiptene au condamnat la moarte sute de persoane în urma violenţelor care au urmat demiterii preşedintelui islamist Mohamed Morsi în 2013, dar majoritatea inculpaţilor au făcut recurs sau au obţinut organizarea unor noi procese în primă instanţă.