DISTRIBUIȚI
myjewishlearning.com

Treizeci şi şase de presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au fost condamnaţi marţi la moarte pentru implicarea lor în atacurile sângeroase care au vizat biserici creştine copte din Egipt, informează dpa, conform agerpres.

În aprilie 2017, 46 de oameni au fost ucişi în atacuri sinucigaşe cu bombă asupra a două biserici creştine copte în Duminica Floriilor, în oraşul Tanta din Delta Nilului şi oraşul Alexandria din zona de coastă.


Citește și : Aproximativ 700.000 de persoane și-au părăsit locuinţele în acest an din cauza luptelor din Siria (ONU)

În decembrie 2016, 28 de oameni au fost ucişi într-un atac sinucigaş asupra unei capele din vecinătatea Catedralei Copte din Cairo.

Toate cele trei atacuri au fost revendicate de gruparea extremistă Stat Islamic.

Cazul a vizat 48 de inculpaţi, dintre care 12 sunt în libertate. Ei au fost acuzaţi de raliere şi conducere a unui grup terorist, de perturbare a activităţii unor instituţii şi autorităţi ale statului şi de subminare a unităţii şi securităţii naţionale.

Citește și : SUA : Consilierul pentru securitate internă al preşedintelui Donald Trump a demisionat

Hotărârile de marţi ale Tribunalului Militar sunt preliminare şi vor fi trimise Autorităţii Islamice legale, Marelui Muftiu, pentru un aviz fără caracter obligatoriu, după cum prevede legislaţia egipteană.

Egiptul se confruntă cu un val de atacuri începând din 2013, când armata l-a dat jos de la putere pe preşedintele islamist Mohammad Morsi, primul lider al ţării ales în mod democratic, în urma protestelor împotriva regimului său care a creat disensiuni. Mai multe atacuri au vizat creştini şi biserici, în condiţiile în care grupări armate acuză comunitatea creştină că sprijină armata.