DISTRIBUIȚI
Change.org

Australia a anulat viza editorialistei britanice Katie Hopkins, cunoscută pentru polemici violente, după ce aceasta s-a lăudat că a evitat regulile de carantină foarte stricte în vigoare pe insula-continent, a declarat luni ministrul de interne australian Karen Andrews, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Potrivit unei surse media locale, Katie Hopkins a sosit la Sydney pentru a participa la o emisiune tip tele-realitate. Ea a postat un videoclip pe Instagram în care afirmă că deschide goală şi fără mască uşa camerei sale de hotel personalului care îi livrează mesele.


Citește și : Aviaţia militară americană a efectuat un raid aerian în estul Siriei împotriva unui grup islamist proiranian

Majoritatea persoanelor care sosesc în Australia trebuie să respecte o perioadă de izolare de 14 zile într-un hotel, ca parte a măsurilor stricte de combatere a răspândirii COVID -19.

Ministrul de interne Karen Andrews a explicat că poliţia de frontieră ”a acţionat rapid pentru a se asigura că viza prin care (Katie Hopkins) a putut intra în ţară a fost anulată” după postarea videoclipului.

”O vom scoate din ţară imediat ce vom putea organiza acest lucru”, a precizat ministrul pentru ABC. ”’Este în mod clar cineva pe care nu vrem să-l păstrăm în această ţară niciun minut mai mult decât este necesar”, a afirmat oficialul australian.

Editorialista britanică a provocat controverse, făcând comentarii considerate rasiste, anti-islam şi anti-migranţi şi critică în mod constant restricţiile anti-coronavirus, în special măsurile de izolare.

Potrivit ministrului Karen Andrews, ea obţinuse o viză datorită sprijinului guvernului unui stat australian pe motiv că vizita sa ar putea reprezenta un beneficiu economic pentru ţară.

”Faptul că se laudă cu încălcarea carantinei este îngrozitor”, a subliniat Karen Andrews. ”Aceasta este o jignire pentru toţi australienii care sunt în prezent în izolare şi este pur şi simplu un comportament inacceptabil. Deci, cu titlu personal, sunt extrem de fericită că pleacă”, a afirmat ministrul australian.

Citește și : Indonezia a raportat mai multe cazuri zilnice de Covid-19 decât India şi Brazilia

Aproximativ 12 milioane de persoane trăiesc în izolare în Australia (31.771 de cazuri, dintre care 913 de morţi) în încercarea de a preveni răspândirea variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului.

Numărul persoanelor autorizate să intre în ţară este, de asemenea, extrem de limitat, fapt ce blochează zeci de mii de australieni din străinătate.