DISTRIBUIȚI
WTVD

Echipele de intervenție au continuat luni să caute sub dărâmături cadavre și supraviețuitori în urma uraganului Dorian care a provocat pagube imense în Arhipelagul Bahamas, iar cel puțin 45 de persoane și-au pierdut viața, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Uraganul Dorian a lovit Bahamas pe 1 septembrie, distrugând case și raspândind mașini și avioane peste tot precum jucăriile, potrivit poliției locale.


Citește și : Trump neagă orice amestec în cazarea vicepreşedintelui Pence la clubul său de golf din Irlanda

Dorian a fost unul dintre cele mai puternice furtuni produde vreodată în Caraibe, fiind un uragan de categoria 5, viteza vântului atingând 320 de kilometri pe oră. S-a abătut peste Bahamas timp de aproape două zile, devenind cel mai puternic dezastru din istoria națiunii insulare.

O mare parte din Insula Greater Abaco a fost distrusă.

Reprezentanții organizațiilor umanitare au adus alimente și provizii

Mii de oameni au fost evacuați din zonele cele mai grav avariate și au fost duși în adăposturi în capitala Nassau. Alte sute de persoane au ajuns în Statele Unite în căutare de securitate și resurse.

Citește și : Rusia şi-a achitat datoriile faţă de Consiliul Europei

Aproximativ 90% din casele, clădirile și infrastructura din Marsh Harbour au fost avariate, conform Programului Alinmentar Mondial. Mii de oameni locuiesc într-o clădire guvernamentală, un centru medical și o biserică anglicană care au rămas în picioare în urma furtunii, dar au puțin sau chiar deloc acces la apă, curent și grupuri sanitare, a transmis organizația.

Aproximativ 70.000 de oameni au nevoie de alimente și adăpost, estimează PAM.