DISTRIBUIȚI
vaaju.com

Coreea de Nord a arestat echipajul unui pescador rusesc, a informat miercuri ambasada Rusiei la Phenian. Conform Reuters, misiunea diplomatică a precizat că doi sud-coreeni şi 15 ruşi sunt reţinuţi la un hotel din Wonsan, transmite şi agerpres.

Grănicerii nord-coreeni au efectuat arestarea în 17 iulie, pentru încălcarea reglementărilor privind accesul şi şederea pe teritoriul Coreei de Nord. Motivul arestării a fost explicat, potrivit ambasadei, de ministerul de externe de la Phenian.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

Pagina de Facebook a ambasadei adaugă că este vorba de nava Xiangheilin-8 a companiei piscicole Nord-est din portul rusesc Nevelsk. Pescadorul a trecut şi prin Wonsan.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Coreei de Sud nu a fost în măsură să comenteze imediat situaţia celor doi sud-coreeni din echipaj.

Oficiali consulari ruşi au primit luni permisiunea de a se întâlni cu conaţionalii lor, despre care au afirmat că sunt sănătoşi.

Ambasada Rusiei a declarat că este „în contact permanent” cu guvernul nord-coreean şi ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei.

Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela se află în contact cu Moscova (Lavrov)

Rusia a păstrat legături relativ apropiate, inclusiv comerciale cu Coreea de Nord, menţionează Reuters. Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin în aprilie, la Vladivostok.

Coreea de Sud încearcă să detensioneze relaţiile cu Nordul, însă cetăţenilor sud-coreeni nu li se permite deocamdată să intre pe teritoriul nord-coreean fără aprobarea autorităţilor de la Seul.