DISTRIBUIȚI
AFP

Echipa de campanie a liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a chemat marţi la organizarea de mitinguri în întreaga ţară de ziua de naştere a preşedintelui Vladimir Putin, informează DPA, potrivit agerpres.

Mitingul principal ar urma să aibă loc în oraşul natal al preşedintelui rus, Sankt Petersburg. Vladimir Putin, care anul viitor îşi încheie al treilea mandat prezidenţial, împlineşte sâmbătă 65 de ani.


Citeşte şi: Bomba artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestaţi era în vizorul poliţiei

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Putin pentru preşedinţie la alegerile de anul viitor, a fost condamnat luni la 20 de zile de închisoare pentru a-şi fi chemat susţinătorii să participe la mitinguri neautorizate.

„Aleksei a chemat pe toată lumea să continue să sprijine campania sa electorală şi să participe la mitingurile de protest pe 7 octombrie, nu numai la Sankt Petersburg pe Câmpul lui Marte, dar şi în întreaga ţară”, a declarat echipa de campanie într-un comunicat, citând comentarii ale lui Navalnîi în instanţa de judecată.

Navalnîi a fost reţinut săptămâna trecută înaintea unui miting care ar fi trebuit să aibă loc în al cincilea cel mai mare oraş al Rusiei, Nijni Novgorod. Problemele sale legale probabil îl vor împiedica să ajungă să candideze în alegerile de anul viitor.