DISTRIBUIȚI
Twitter

Echipa de campanie a lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, vrea să obţină condiţii mai stricte pentru derularea viitoarelor dezbateri electorale cu preşedintele Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul Politico.com, potrivit mediafax.

Imediat după încheierea primei dezbateri cu Donald Trump, echipa de campanie electorală a lui Joe Biden a început să ridice semne de întrebare privind oportunitatea următoarelor evenimente de acest fel.


Citește și : România este din nou arătată cu degetul în raportul Comisiei Europene

În cursul dezbaterii desfăşurate marţi seară (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României), Donald Trump a părut să aibă o abordare de intimidare a moderatorului Chris Wallace, a depăşit timpul care îi fusese alocat şi l-a întrerupt de câteva ori pe Joseph Biden, astfel că dezbaterea a devenit „haotică” pe anumite segmente, potrivit site-ului Politico.com.

Cu toate acestea, echipa de campanie democrată a respins ideea ca Joseph Biden să nu participe la următoarele dezbateri televizate, programate în Miami şi Nashville.

Însă unii politicieni democraţi cred că Joe Biden ar trebui să participe la viitoarele dezbateri electorale doar dacă lui Donald Trump îi vor fi impuse condiţii mai stricte, pentru a se evita discuţiile dezorganizate.

Kate Bedingfield, directorul adjunct al echipei de campanie democrate, a declarat că au loc discuţii cu tabăra republicană pentru stabilirea formatului dezbaterilor. „Îmi imaginez că vor fi discuţii suplimentare pe această temă”, a subliniat Kate Bedingfield.

Citește și : Comisia Europeană pune la colţ Polonia şi Ungaria

Senatorul democrat Chris Coons nu crede că este absolut necesar ca Joe Biden să asume angajamentul de a participa la alte dezbateri. „Voi lăsa acest lucru la latitudinea echipei de campanie”, a precizat Coons, argumentând însă că disensiunile puternice de marţi nu prea permit atingerea scopului de articulare a mesajului electoral pentru telespectatori.