DISTRIBUIȚI
Globe Echo

Germania va forma o echipă comună cu Danemarca şi Suedia pentru a ancheta scurgerile care au afectat gazoductele Nord Stream, a anunţat sâmbătă ministrul de interne Nancy Faeser, transmite AFP, potrivit agerpres.   

Nancy Faeser a declarat pentru Bild am Sonntag că a convenit cu omologii săi danez şi suedez că munca de anchetă va fi desfăşurată ‘de o echipă comună în cadrul legislaţiei Uniunii Europene’, echipă formată din reprezentanţi ai celor trei ţări.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

‘Toate indiciile arată spre un act de sabotaj împotriva gazoductelor Nord Stream’, a afirmat ea.

Echipa va face apel la expertiza ‘marinei, poliţiei şi serviciilor de informaţii’, a precizat Nancy Faeser.

Ministrul a mai spus că forţele de securitate supraveghează cu ‘o vigilenţă sporită’ infrastructurile energetice ale Germaniei, fără a avea însă ‘informaţii concrete despre ameninţări care ar viza situri germane’.

Vineri, ministrul de interne a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung că poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi în Marea Baltică cu ‘toate forţele disponibile’, în cooperare cu ţările vecine, după exploziile care au avariat gazoductele submarine Nord Stream.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

Originea exploziilor nu este cunoscută deocamdată.

Gazoductele Nord Stream 1 (oprit de la sfârşitul lui august) şi 2 (neintrat în funcţiune) erau instalaţii strategice pentru livrarea directă de gaz rusesc spre Germania.