DISTRIBUIȚI
DW

Centrul European al Prevenţiei şi Controlului Bolilor (ECDC) a îndemnat vineri statele membre ale Uniunii Europene (UE) să ia imediat măsuri decisive în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, pentru a evita o blocare a serviciilor lor medicale, relatează Reuters, scrie news.ro .

Vulnerabilitatea populaţiei rămâne mare în mai multe regiuni – cu o imunitate sub 15% şi un nivel al mortalităţii global în creştere de o lună – subliniază ECDC în ultimul bilanţ al situaţiei pandemiei covid-19.


Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

”Impactul în privinţa presiunii asupra serviciilor de sănătate şi mortalităţii devine tot mai evident”, a subliniat directoarea ECDC Andrea Ammon.

”Odată cu nivelul ridicat al transmiterii comunitare, protecţia persoanelor vulnerabile devine tot mai dificilă (…). O acţiune a sănătăţii publice puternice este necesară pentru a zdrobi riscul unei depăşiri iminente a sistemelor de sănătate”, avertizează ea.

Autorităţile sanitare franceze au anunţat joi 41.622 de cazuri noi – un bilanţ zilnic fără precedent de la începutul epidemiei.

Bianţul total al cazurilor de covid-19 în Franţa urmează să depăşească vineri un milion.

Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa