DISTRIBUIȚI
afp

O epidemie de febră hemoragică Ebola s-a soldat cu 900 de morţi, începând din august, în estul Republicii Democratice Congo (RDC), unde insecuritatea şi rezistenţa obstrucţionează intervenţia, potrivit unui ultim bilanţ prezentat de către autorităţile sanitare, relatează AFP, potrivit news.ro .

De la începutul epidemiei, ”cumulul cazurilor este de 1.396, dintre care 1.330 confirmate şi 66 probabile. În total s-au înregistrat 900 de decese” până la 25 aprilie, a anunţat Ministerul Sănătăţii în ultimul său buletin epidemiologic, datat vineri.


Citește și : La 48 de ore după discursul lui Macron, ‘vestele galbene’ au ieșit din nou pe străzile Franței (VIDEO)

Potrivit acestei surse, 394 de persoane s-au vindecat de Ebola, iar alte 260 de cazuri suspecte sunt ”în curs de investigare”.

În această regiune, în care populaţiile se deplasează mult, zvonuri şi neîncrederea împiedică munca personalului în domeniul sănătăţii.

O parte a locuitorilor regiunii neagă boala, care ia uneori forme violente.

Un medic camerunez trimis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să lupte împotriva Ebola a fost omorât, săptămâna trecută, de către atacatori înarmaţi, în timp ce acesta participa la o reuniune de lucru cu echipa sa anti-Ebola, la Spitalul Universitar de la Butembo.

Citește și : Donald Trump va avea o întâlnire oficială cu premierul slovac în data de 3 mai