DISTRIBUIȚI
TV8.md

Emiratele Arabe Unite (EAU) au cerut marţi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind atacurile mortale comise luni împotriva ţării de către rebelii yemeniţi houthi, care au determinat un răspuns la fel de mortal din partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită, informează France Presse, potrivit agerpres.

„Emiratele Arabe Unite solicită Consiliului de Securitate să vorbească cu o singură voce şi să se alăture condamnării ferme şi fără echivoc a acestor atacuri teroriste, care au fost lansate în dispreţ total faţă de dreptul internaţional”, afirmă într-o scrisoare adresată preşedinţiei norvegiene a Consiliului ambasadoarea Emiratelor la ONU, Lana Nusseibeh, cerând o reuniune urgentă.


Citește și : Canada autorizează pastila anti-COVID-19 de la Pfizer

Data exactă şi modalităţile acestei reuniuni nu au fost încă stabilite.

Aceste atacuri reprezintă „o nouă etapă în eforturile houthi de a răspândi terorismul şi haosul în regiunea noastră. Este o nouă încercare a houthi, folosind capacităţile pe care le-au dobândit ilegal sfidând sancţiunile ONU, de a ameninţa pacea şi securitatea”, se mai spune în scrisoarea Emiratelor.

Aceste atacuri au făcut trei morţi şi şase răniţi. Ca represalii, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită şi din care fac parte EAU a lansat în noaptea de luni spre marţi raiduri aeriene care au făcut cel puţin 14 morţi şi o duzină de răniţi.

Citește și : Dominic Raab îl apără pe BoJo în scandalul ‘Partygate’: ‘Este un nonsens!’