DISTRIBUIȚI

Maria Ressa, o jurnalistă filipineză și critic vocal al președintelui Rodrigo Duterte, a fost arestată miercuri în urma unor acuzații de „calomnie cibernetică” la adresa site-ului de ştiri Rappler, pe care aceasta îl supervizează, relatează CNN, potrivit mediafax.

Ressa a fost arestată în mod oficial după ce a primit un mandat de arestare din partea ofițerilor Biroului Național de Investigații (BNI), a anunţat Rappler. Ulterior, ea a fost fotografiată în momentul în care a intrat în sediul BNI.


Citește și: Parlamentul European şi Comisia Europeană au ajuns la un acord privind Nord Stream 2 

Rappler a transmis că acuzațiile se referă la un articol publicat în 2012. Ressa a fost acuzată în legătură cu acel caz săptămâna trecută, pe care Amnesty International l-a catalogat drept „încă un atac juridic absurd” care a însemnat „hărțuire”.

Ressa, directorul executiv al site-ului de ştiri Rappler și desemnată Persoană a anului 2018 de către revista Time, a fost acuzată de mai multe ori pentru calomnie și evaziune fiscală, pe care criticii le-au descris ca fiind motivate politic și destinate reducerii la tăcere a presei independente din țara din Asia de sud-est.

Citește și: Australia redeschide tabăra de migranți de pe Insula Christmas