DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte doar a glumit când a sugerat ca filipinezii ezitanţi cu privire la vaccinuri ar trebui să fie imunizaţi anti-COVID în timp ce dorm, a declarat joi Harry Roque, purtătorul de cuvânt al şefului statului filipinez, relatează dpa, potrivit agerpres.

Harry Roque a declarat că afirmaţia preşedintelui a fost făcută în glumă pentru a anima reuniunea de luni seara a cabinetului filipinez, fragmente din care au fost transmise de televiziuni.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

„Acele întâlniri sunt foarte lungi şi voi vedeţi doar o parte din ele”, a spus Roque în cadrul unei conferinţe de presă. „Pentru a nu adormi, avem nevoie de câteva glume”, a mai spus el.

Preşedintele Duterte a făcut propunerea în timp ce şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la continuarea răspândirii COVID-19, peste 2,69 milioane de filipinezi fiind infectaţi de anul trecut.

Peste 40.000 de persoane au murit din cauza COVID-19, a anunţat Ministerul filipinez al Sănătăţii.

„Ştiu că mulţi oameni nu vor încă să se vaccineze”, a spus Duterte. „Asta este problema”, a adăugat el.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Preşedintele a afirmat că autorităţile ar trebui să îi caute pe cei care sunt reticenţi în a fi vaccinaţi şi „să intrăm în casele lor în timp ce dorm şi să-i vaccinăm”. „Voi conduce misiunea”, a adăugat el.

Peste 25,5 milioane de filipinezi, sau peste 23% din populaţia totală a ţării, a fost complet vaccinată de la lansarea campaniei de imunizare în martie. Vaccinarea anti-COVID a copiilor va începe vineri în Filipine.