DISTRIBUIȚI
Tass

Vicepremierul rus Iuri Borisov urma să sosească joi la Havana pentru o vizită de lucru, pe fondul crizei ruso-occidentale legată de Ucraina, a anunţat Ministerul de Externe cubanez, notează AFP, potrivit agerpres.

În cursul vizitei sale, a cărei durată nu a fost precizată, Iuri Borisov „va avea întâlniri cu diverse autorităţi cubaneze pentru a studia funcţionarea colaborării bilaterale în diverse domenii”, a indicat ministerul într-un comunicat.


Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

Vicepremierul rus tocmai a efectuat o vizită în Venezuela, un alt aliat al Moscovei în regiune.

Potrivit cotidianului guvernamental Granma, „Cuba şi Rusia menţin un dialog politic la cel mai înalt nivel, printr-un schimb fluid de vizite, iar relaţiile dintre cele două ţări s-au adâncit în timpul pandemiei”.

De la 31 decembrie, Moscova a trimis pe insulă cinci avioane care transportau echipamente medicale de protecţie şi produse medicale pentru a face faţă pandemiei de coronavirus.

Un vapor încărcat cu grâu urmează să acosteze pe insulă în curând, potrivit cotidianului de stat.

Luna trecută, preşedinţii Vladimir Putin şi Miguel Diaz-Canel au avut o discuţie telefonică despre consolidarea „asocierii strategice” dintre cele două ţări. Iuri Borisov a mai vizitat Havana în octombrie.

Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Occidentalii sunt îngrijoraţi de mai multe săptămâni în legătură cu riscurile unui atac asupra Ucrainei de către Rusia, care a relocat peste 100.000 de soldaţi la frontierele acestei ţări, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Moscova de la sfârşitul Războiului Rece.

Miercuri, la Caracas, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dat asigurări Moscovei de „sprijinul său fără rezerve”.