DISTRIBUIȚI
ANSA

Un membru al mafiei calabreze ‘Ndrangheta, căutat pentru trafic cu droguri, a fost arestat în centrul Amsterdamului, a anunţat joi poliţia olandeză, relatează DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost prins în apropierea casei sale pe 7 septembrie cu ajutorul a doi detectivi carabinieri care s-au deplasat din Italia, potrivit unui comunicat difuzat joi de poliţia olandeză.


Citeşte şi: Duterte nu ţine cont de nimeni în lupta antidrog: ‘Dacă fiul meu va fi găsit vinovat, voi pune să fie ucis!’

Potrivit media italiene, care au citat carabinierii, suspectul este Gioacchino Bonarrigo, un membru al familiei Bellocco ce se ascunde din iulie 2011.

ANSA

Bonarrigo, care trebuie să execute de asemenea o sentinţă de condamnare la doi ani de închisoare pentru deţinere ilegală de arme şi bunuri furate, obişnuia să călătorească în Europa folosind documente false, notează media italiene.

Originară din regiunea sudică Calabria, ‘Ndrangheta este considerată una dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată din lume şi principalul traficant de cocaină în Europa.