DISTRIBUIȚI
El Plural
GRAF206. MADRID, 02/10/2017.- Los exmiembros del Govern Joaquín Forn (2i), Meritxell Borrás (3i), Raül Romeva (3d), Jordi Turull (2d) y Josep Rull (d) a su llegada a la sede de la Audiencia Nacional donde hoy están citados a declarar junto al expresidente de la Generalitat como imputados por delitos de rebelión, sedición y malversación tras la declaración unilateral de independencia, anulada por el Tribunal Constitucional. EFE/Kiko Huesca

Doi lideri separatişti catalani, încarceraţi în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentative de secesiune, în regiunea lor, faţă de Spania, au intrat în greva foamei luni, alăturându-se altora doi care au făcut acest lucru în weekend, denunţând tratamentul pe care li-l aplică justiţia spaniolă, relatează Reuters, potrivit News.ro .

Josep Rull şi Joaquim Forn au anunţat că se asociază grevei foamei în care au intrat sâmbătă Jordi Sanchez şi Jordi Turull.


Citește și : Trump doreşte pedeapsa cu închisoarea pentru fostul său avocat Michael Cohen

”Renunţăm şi noi să ne mai alimentăm, începând din această luni, (de la ora locală) 20.00 (21.00, ora României)”, au anunţat cei doi într-un comunicat.

În urma organizării unui referendum de autodetermiare şi apoi a proclamării independenţei cataloniei de către separatişti, în octombrie 2017, Madridul a declanşat proceduri în justiţie cu privire la rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice contra liderilor separatişti.

Citește și : Stoltenberg: Bosnia-Herţegovina face un pas important către aderarea la NATO