DISTRIBUIȚI
Bristol Live

Remarci rasiste „făcute pentru a râde”, tineri recruţi umiliţi şi simulări ale unor violuri: pompierii englezi au fost la rândul lor acuzaţi de rasism, sexism şi homofobie într-un raport publicat la doar o săptămână după acuzaţii similare care au vizat Poliţia londoneză, informează AFP, potrivit agerpres.  

Acest raport, publicat joi seară, a examinat 44 de brigăzi de pompieri din Anglia şi documentează remarci şi comportamente sexiste, rasiste şi homofobe, făcute sub acoperirea „unor glume”, în 11 dintre ele.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Roy Wilsher, autorul raportului, s-a declarat „şocat şi îngrozit” de concluziile documentului. Considerând că acest sector profesional reprezintă „un club al băieţilor”, el a mai spus că pompierii englezi „ar trebui să intre în secolul al XXI-lea”.

Raportul a detaliat felul în care insultele rasiste au fost făcute „pentru a râde”, atacurile homofobe au ajuns în cazierul unui pompier, iar femeile au ajuns să nu se simtă confortabil în unele dintre brigăzi.

Un pompier a denunţat anumite remarci rasiste, însă acţiunea lui a fost pusă sub semnul întrebării de superiorii săi, care l-au ameninţat că „îi vor face viaţa un calvar”.

Alţi trei pompieri i-au spus uneia dintre colegele lor că „o vor viola”, înainte să simuleze un viol colectiv, în glumă.

„Concluziile noastre evidenţiază acte de intimidare şi de hărţuire profund tulburătoare în serviciile de pompieri din întreaga ţară – şi mă tem că aceasta nu este decât partea vizibilă a aisbergului”, a adăugat Roy Wilsher.

Potrivit mărturiilor, comportamentele de acest tip persistă şi nu sunt denunţate „de teama de a nu fi concediaţi”.

Raportul care îi vizează pe pompierii englezi a fost publicat la 10 zile după ce o altă anchetă a ajuns la concluzia că Poliţia londoneză este „în mod instituţional” rasistă, misogină şi homofobă.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

Celebra „Met Police” (Metropolitan Police), cea mai mare forţă de poliţie din ţară, cu peste 43.000 de angajaţi în rândurile sale, este implicată într-o serie de scandaluri şi crime de natură sexuală, care au alimentat o gravă criză de încredere a publicului în această instituţie.