DISTRIBUIȚI

sursa foto:  nato.int

Statele Unite şi NATO îşi vor extinde misiunea de pregătire pentru forţele de securitate afgane care fac parte din Misiunea Resolute Support a NATO, a declarat joi generalul John Nicholson (foto), comandantul forţelor SUA din Afganistan, relatează dpa, potrivit agerpres.

‘Mai mulţi consilieri din partea SUA şi NATO înseamnă îmbunătăţirea nivelului de pregătire în şcolile militare’, a declarat generalul John Nicholson în cadrul unei conferinţe de presă la sediul NATO din Kabul.


Citeşte şi: Confruntări VIOLENTE între poliţiştii italieni şi refugiaţii din Roma – VIDEO

El s-a referit de asemenea la extinderea forţelor aeriene din Afganistan, precum şi a forţelor speciale, care ar urma să-şi dubleze efectivele până la 30.000 de membri până în 2020.

Conferinţa de presă a lui Nicholson are loc la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a prezentat o nouă strategie pentru războiul din Afganistan.

‘Nu vrem să construim o naţiune din nou. Noi ucidem teroriştii’, a declarat luni Trump.

Această declaraţie a ridicat întrebări cu privire la faptul dacă Trump intenţionează doar să intensifice operaţiunile legate de misiunea de luptă Freedom Sentinel a SUA, care se concentrează asupra combaterii Statului Islamic, Al-Qaeda şi militanţilor talibani, cu costul pregătirii trupelor locale.

Citeşte şi: Statul Islamic AMENINŢĂ Spania cu noi atacuri teroriste. ‘Războiul nostru va dura până la sfârşitul lumii!’ – VIDEO

Nicholson a subliniat de asemenea că militanţii Statului Islamic vor fi ‘zdrobiţi la Nangahar (est), iar noi îi vom urmări oriunde se vor hotărî să se poziţioneze’.

Noua strategie a Washingtonului în Afganistan a fost salutată de autorităţile afgane şi de state aliate ale SUA.