DISTRIBUIȚI

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost prezent miercuri într-o moschee din Damasc la rugăciunea Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului (postul musulman), informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit fotografiilor publicate pe conturile oficiale ale preşedinţiei de pe reţelele sociale, şeful statului sirian s-a deplasat în vestul capitalei la moscheea Hafez al-Assad, după numele defunctului său tată căruia i-a succedat la putere.


Citește și: O femeie din Bangladesh va sta 42 de ani la închisoare pentru terorism

El s-a rugat alături de înalţi oficiali şi mai mulţi clerici, inclusiv muftiul Siriei, Ahmad Badredine Hassoun. Alte fotografii îl arată înconjurat de zeci de credincioşi care îl salută cu prilejul Eid al-Fitr.

După declanşarea conflictului, Al-Assad a părăsit foarte rar Damascul, iar ieşirile sale în public au fost limitate.

Totuşi, în ultimii ani, sărbătorile religioase au reprezentat o ocazie pentru preşedintele sirian de a-şi face apariţia în public, uneori în afara capitalei, în timp ce forţele sale au recucerit tot mai multe teritorii.

Citește și: Un balon cu aer cald S-A PRĂBUȘIT în Germania: 11 oameni sunt răniți! – FOTO

În iunie 2018, Al-Assad a asistat la rugăciunea Eid al-Fitr în oraşul Tartus, din vestul ţării.

El a efectuat de asemenea deplasări oficiale în Iran şi Rusia, cei doi aliaţi ai regimului său.

Revolta din Siria contra puterii de la Damasc s-a transformat într-un război devastator, implicând o multitudine de actori locali, regionali şi internaţionali. Conflictul a provocat moartea a peste 370.000 de oameni şi strămutarea a milioane de persoane.