DISTRIBUIȚI
InfoMigrants

Polonia a acuzat joi Belarusul că trimite un număr tot mai mare de migranţi ilegali să-i treacă graniţa, ca represalii după decizia Varşoviei de a-i oferi refugiu unei atlete belaruse ce a refuzat să se întoarcă în ţara ei după Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie agerpres

Minskul ”desfăşoară un război hibrid împotriva UE cu ajutorul migranţilor ilegali”, a declarat viceministrul de interne polonez, Maciej Wasik. ”Am observat în ultimele zile o creştere (a numărului migranţilor), o considerăm o reacţie faţă de acordare azilului atletei belaruse” Cristina Ţimanuskaia, a mai spus oficialul citat. Poliţia de frontieră poloneză a anunţat miercuri reţinerea a 62 de migranţi, majoritatea irakieni, la graniţa cu Belarus.


Citește și : Restricţiile NU se aplică celor mai bogaţi oameni dn lume! Cofondatorul Google a primit dreptul de a intra în Noua Zeelandă

Confruntată la rândul ei cu un val de migranţi în acelaşi ”război hibrid” dus de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii faţă de sancţiunile europene, Lituania a anunţat că migranţii care încearcă să pătrundă în ţară vor fi respinşi, după ce de la începutul anului peste 4.000 de migranţi i-au trecut graniţa venind dinspre Belarus.

Între timp, în urma presiunilor internaţionale, Irakul a suspendat zborurile către Belarus, după ce UE a reclamat faptul că irakieni zboară de la Bagdad la Minsk pentru a pleca mai departe către Lituania.

Citește și : Aleksandr Lukaşenko ÎNCHIDE frontiera Belarusului cu Lituania