DISTRIBUIȚI
WHTC.com

Constructorul auto Fiat Chrysler intenţionează să investească 700 milioane euro pentru a lansa o versiune electrică a celebrului model Fiat 500, în încercarea de a trece mai departe după eşecul fuziunii cu producătorul francez Renault, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Directorul operaţional al FCA pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Pietro Gorlier, a anunţat joi această investiţie, cel mai mare pariu făcut până acum de grupul italo-american pe un vehicul electric, la uzina Fiat de la Mirafiori, nordul Italiei.


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

„Planul este confirmat”, a declarat Pietro Gorlier jurnaliştilor, întrebat fiind dacă investiţiile FCA în vehiculele electrice vor rămâne neschimbate după ce planul de a fuziona cu Renault a eşuat luna trecută.

Gorlier a precizat că FCA va investi 700 milioane euro pentru a construi o nouă linie de asamblare la uzina de la Mirafiori pentru a produce 80.000 de unităţi din noul model 500 BEV, primul său vehicul electric, ce vor fi vândute pe piaţa din Europa. Producţia va începe în al doilea trimestru al anului următor, iar ulterior capacitatea va fi crescută, a adăugat Gorlier.

Modelul compact Fiat 500 este unul din cele mai renumite modele ale constructorului auto italian, lansat de Fiat la finele anilor 1950 şi care a devenit rapid un simbol al designului italian.

Citește și : Opt dintre migranţii salvaţi de nava Sea-Watch 3 vor ajunge în Finlanda

Investiţia de 700 milioane euro într-o versiune versiune electrică a modelului ‘500’ face parte dintr-un plan anunţat anul trecut care viza investiţii de cinci miliarde euro în Italia până în 2021.

După eşecul fuziunii cu Renault, FCA a dat vina pe politicienii francezi care au sabotat un proiect care ar fi dat naştere celui de al treilea constructor auto mondial.