DISTRIBUIȚI
Twitter

Statele Unite depun eforturi diplomatice pentru a obţine normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Sudan, afirmă surse citate de site-ul israelian News.Walla.co.il şi de cotidianul Times of Israel, potrivit mediafax.

Oficiali de rang înalt din SUA, Emiratele Arabe Unite şi Sudan se întâlnesc duminică, în Abu Dhabi, pentru a obţine un acord de normalizare a relaţiilor diplomatice între Sudan şi Israel.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

După această întrevedere considerată „decisivă”, un anunţ oficial privind rezultatul negocierilor este aşteptat peste câteva zile.

Administraţia de la Khartoum cere un ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru provizii de grâu şi carburanţi, credite de două miliarde de dolari pentru stabilizarea economiei sudaneze şi eliminarea Sudanului de pe lista Washingtonului cu ţările care susţin terorismul.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat despre normalizarea relaţiilor cu Sudanul cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în cursul recentei vizite la Washington.

Benjamin Netanyahu a semnat, marţi, la Casa Albă, acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, în prezenţa preşedintelui SUA, Donald Trump. Negocierile Israelului cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain au fost mediate de SUA.