DISTRIBUIȚI
Sky News

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat joi că ţara sa va continua „strânsa cooperare” cu Regatul Unit, mai ales în ceea ce priveşte Ucraina, într-un comunicat dat publicităţii după demisia prim-ministrului britanic Boris Johnson, care însă nu l-a menţionat pe acesta, notează AFP, potrivit agerpres.  

„Regatul Unit şi Statele Unite sunt cei mai apropiaţi prieteni şi aliaţi, iar relaţia specială dintre popoarele noastre rămâne puternică şi durabilă”, a declarat Joe Biden.


Citește și : Cancelarul german Scholz anunţă livrări iminente de arme către aliaţii ce vor trimite în Ucraina armament mai vechi

„Aştept cu nerăbdare să continuăm strânsa cooperare cu guvernul Regatului Unit, precum şi cu aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume, legat de o serie de priorităţi de primă importanţă”, a adăugat el.

„Acest lucru include menţinerea unei abordări puternice şi unite pentru a sprijini poporul ucrainean într-un moment în care se apără împotriva războiului brutal al lui Putin împotriva democraţiei sale, precum şi tragerea la răspundere a Rusiei pentru acţiunile sale”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Textul nu face nicio referire la Boris Johnson care şi-a anunţat joi demisia după o avalanşă de demisii din guvernul său şi numeroase scandaluri, mai scrie AFP.

Citește și : Ministerul ucrainean al Apărării a anulat, în urma criticilor, ordinul ce restricţiona deplasările bărbaţilor încorporabili