DISTRIBUIȚI
AFP

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a declarat vineri că ar putea suferi de cancer după ce a dezvăluit că a mers recent la spital pentru câteva teste medicale, relatează dpa, potrivit agerpres.

Vizita de la spital de miercuri a fost una pentru teste medicale, dar l-a făcut pe liderul filipinez să anuleze o reuniune a cabinetului.


Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud (FOTO). Sunt sute de victime!

El a declarat că a efectuat o endoscopie şi o colonoscopie în urmă cu trei săptămâni şi că a trebuit să revină la spital pentru a repeta testele. El a făcut aceste declaraţii în cursul nopţii de joi spre vineri, cu prilejul unei întâlniri cu membrii Asociaţiei absolvenţilor academiei militare din Malacanang.

„Cineva l-a sfătuit pe medicul meu să repete testele şi să ia nişte mostre noi”, a spus Duterte, gesticulând spre zona stomacului.

Preşedintele a adăugat că nu poate să confirme încă rezultatele testelor, dar a făcut aluzie la cancer.

Citeşte şi: Ambasadorul UE din Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate

„Aşa că situaţia s-a înrăutăţit. Nu ştiu cum stau acum din punct de vedere fizic, dar trebuie să aştept rezultatele testelor”, a mai afirmat liderul filipinez.

„Dar vă spun, dacă este cancer asta este. Iar dacă este în stadiul al treilea nu voi mai face tratament. Nu îmi voi prelungi agonia în această funcţie sau oriunde altundeva”, a spus el.

Duterte a recunoscut că a efectuat testele medicale în pofida faptului că purtătorul său de cuvânt Harry Roque a negat joi când a fost întrebat dacă preşedintele a mers la spital cu o zi înainte. Roque a spus că preşedintele pur şi simplu a decis miercuri să-şi ia o zi liberă.