DISTRIBUIȚI
ANSA

Unul dintre cei mai căutaţi cinci infractori din Italia, Rocco Morabito, lider al organizaţiei mafiote ‘Ndrangheta, a fost arestat în Uruguay după 23 de ani de urmărire, transmite luni dpa, conform agerpres.

Morabito a fost arestat duminică într-un hotel din centrul capitalei uruguayene Montevideo, a anunţat într-o declaraţie Ministerul de Interne uruguayan. Liderul mafiot a folosit un paşaport brazilian fals, sub numele Francisco Capeletto. Soţia sa, în vârstă de 54 de ani şi originară din Angola, a fost arestată în vila pe care cei doi o deţineau în staţiunea de lux Punta del Este.


ANSA

Citeşte şi: Stare de urgenţă în California. Cel mai mare incendiu din istorie face prăpăd în LA – FOTO/VIDEO

Rocco Morabito este plasat în detenţie în Uruguay pentru trei luni, perioadă în care va fi procesată cererea de extrădare a sa în Italia. Autorităţile uruguayene au confiscat o armă, 13 telefoane mobile, 12 carduri de credit, două automobile şi peste 50.000 de dolari cash.

ANSA

Liderul mafiot în vârstă de 50 de ani a fost condamnat în contumacie pentru apartenenţă la o organizaţie infracţională, trafic de cocaină şi alte infracţiuni grave şi trebuie să execute o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. 

Originară din regiunea Calabria, situată în sudul Italiei, ‘Ndrangheta este una dintre cele mai puternice grupări de criminalitate organizată din lume şi conduce traficul de cocaină în Europa.