DISTRIBUIȚI

Câteva sute de poliţişti irlandezi ar putea fi desfăşuraţi la frontiera cu Irlanda de Nord dacă Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană fără să fi ajuns la un acord până la sfârşitul lunii martie, informează joi cotidianul Irish Independent, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Problema frontierei între Republica Irlanda, membră a UE, şi Irlanda de Nord, care va constitui singura graniţă terestră între Regatul Unit şi UE după Brexit, reprezintă un serios punct de discordie care blochează ratificarea acordului privind Brexitul de către deputaţii britanici.


Citește și: Atac armat în SUA! Cel puțin cinci oameni au fost omorâți – FOTO

Irish Independent arată că planuri de urgenţă sunt în curs de elaborare în cazul unui Brexit dur, „cel mai rău dintre scenarii”.

Şase sute de agenţi de poliţie ar putea fi desfăşuraţi în cele circa 300 posturi de frontieră eşalonate de-a lungul graniţei de 500 de km între Irlanda şi Ulster, adaugă publicaţia menţionată, care citează din surse proprii discuţii de la o reuniune ce s-a ţinut miercuri între un înalt responsabil al poliţiei irlandeze, Drew Harris, şi colaboratorii săi. 

Citeşte şi: Diplomaţii americani au primit ordine să nu părăsească Venezuela. Washingtonul NU mai recunoaşte autoritatea lui Maduro