DISTRIBUIȚI
Reuters

Statele Unite au obținut dovezi că dronele iraniene pe care Rusia le folosește în conflictul din Ucraina au avut „numeroase eșecuri” pe câmpul de luptă, a declarat vineri subsecretarul adjunct al Apărării pentru politică Sasha Baker, conform CNN , informează mediafax.

„Am văzut deja unele dovezi că dronele asociate cu transferul din Iran au avut deja numeroase eșecuri pe câmpul de luptă, în Ucraina”, a declarat Baker.


Citește și : Putin anunţă anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson- VIDEO

Baker a spus că aceste drone nu reprezintă un mare pas tehnologic pentru Rusia în conflict.

„Cred că ideea că ele reprezintă un oarecare salt tehnologic înainte, sincer, pur și simplu nu o vedem confirmată de date”, a adăugat Baker.

La sfârșitul lunii august, SUA au ajuns la concluzia că Rusia se află în posesia unor drone iraniene, au declarat pentru CNN oficiali ai administrației Biden. Rușii au ridicat dronele de pe un aerodrom iranian și le-au transportat în avioane cargo la mijlocul lunii august, au spus oficialii. Oficialii ruși au început să se antreneze cu dronele în Iran în luna iulie.

Citește și : Stoltenberg: Forțele NATO din Marea Baltică și Marea Nordului ajută la investigarea exploziilor Nord Stream