DISTRIBUIȚI

Trei presupuşi membri ai Al-Qaida au murit duminică seara într-un nou atac cu dronă în Yemen, ceea ce creşte la zece numărul de jihadişti ucişi în acest fel în ultimele 24 de ore, a anunţat un responsabil yemenit, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Fadl Tissi, Han Tissi şi Sultan Amri, cunoscuţi pentru legăturile lor cu Al-Qaida, au pierit în maşina lor lovită în plin de o rachetă trasă de o dronă în regiunea Qaifa, provincia Baida (centru), a anunţat un responsabil al Administraţiei locale.


În noaptea de sâmbătă spre duminică, alţi şapte presupuşi membri ai Al-Qaida au fost ucişi într-un atac de dronă, în timp ce circulau la bordul a trei vehicule, între provincia Shabwah (sud) şi Baida, potrivit unui oficial al serviciilor de securitate.

Citeşte şi: Un diplomat rus vede un scenariu APOCALIPTIC în Peninsula Coreea

Ei au fost vizaţi de ‘o dronă probabil americană în jur de miezul nopţii şi toţi au fost ucişi’, potrivit acestuia.

SUA sunt singurele care operează cu drone înarmate în Yemen şi vizează cu regularitate Al-Qaida din Peninsula Arabă (Aqpa), pe care Washingtonul o consideră cea mai periculoasă dintre ramurile reţelei jihadiste.

Aqpa şi-a întărit influenţa în Yemen pe fondul haosului provocat de războiul civil care sfâşie această ţară de trei ani. În acest război, forţele proguvernamentale sprijinite de Arabia Saudită luptă împotriva rebelilor houthi, aliaţi ai susţinătorilor fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a profitat de asemenea de acest haos pentru a comite mai multe atentate în Yemen. Luna trecută, zeci de presupuşi membri ai SI au fost ucişi în două atacuri cu dronă în provincia Baida, potrivit serviciilor de securitate yemenite şi armatei americane.